• darkblurbg

Huur mij in als gastspreker innovatief ondernemen

gastspreker

Een gastspreker die het publiek in actie-stand zet? 

Hoe kom je uit de praat-stand? Hoe kun je complexe dingen zo omdenken dat je tóch oplossingen gaat zien? En hoe krijg je mensen zover dat ze tijd investeren in een samenwerking die voor beide partijen bijzaak is?

Als gastspreker word ik meestal gevraagd vanwege mijn ervaring met duurzaamheid, onbemand vervoer en leefbaarheid op het platteland.

Maar als het kort, krachtig, inspirerend en vooral praktisch moet zijn, dan mag het ook ‘gewoon’ over innovatief ondernemen gaan.

  • Omdenken, maar dan uitsluitend in de praktijk. Daar gaat het toch om?
  • Of projecten omzetten in pilots. Zodat het écht gaat werken. Hoe krijg je dat voor elkaar?
  • Andere optie: mensen laten samenwerken die hun tijd heel anders zouden willen investeren: succesverhalen genoeg.

Als spreker op een meeting, kick-off bijeenkomst of netwerkdag blijkt het geweldig effectief om het publiek actief in te zetten in je verhaal. Meedenken, leren en lachen, maar vooral aangenaam verrast worden door de haalbaarheid van oplossingen.

De oplossing ligt altijd dichterbij dan je dacht.

De kunst is om dat te leren zien. In een lezing of presentatie laat ik zien hoe het werkt. Dát het werkt. En hoe geweldig goed je daarvoor een systeem kunt inzetten dat voor elke onderneming praktisch inzetbaar is.

Altijd winst dus.

Thema’s die ik makkelijk kan ombouwen tot maatwerk:

  • Autonoom vervoer
  • Ontwikkeling van New Business
  • Leefbaarheid in dorpskernen
  • Bereikbaarheid op het platteland
  • Circulaire ondernemen

Wil je meer?

In een iets kleinere setting kan ik mijn publiek ook als groep meenemen in een praktischer workshop waarbij we het Business model Canvas verder uitdiepen.

In één dagdeel en op één A4 dusdanig richting geven dat er logischerwijs acties uit voortvloeien die je steeds een stap verder brengen.

Een prachtige methode om grote organisaties los te trekken, maar ook een geweldige tool voor individuele ondernemers om hun eigen visie over te dragen en te verhelderen.

Andere ideeën?

Die schieten me ongetwijfeld te binnen zodra ik hoor vanuit welke invalshoek jullie doelgroep bezig is met innovatie. Reden te meer dus om te bellen voor overleg en een eerste indruk?

Twee kanttekeningen daarbij:

Mijn tarief rijst niet de pan uit, maar voor alleen een flesje wijn stop ik er mijn tijd niet meer in.

En: ik ben geen man van het stedelijk gebied. Het platteland, leefbaarheid, duurzaamheid: daar gaat mijn hart wel sneller van kloppen. Twijfel over onze aansluiting? Waag er gerust even een telefoontje aan, dan kunnen we ook direct de beschikbaarheid op jullie datum bekijken.

 

 

En voor de zekerheid, anderen zijn enthousiast als ik voor een groep sta:

“Frans kan goed luisteren, de problematiek vervolgens schematisch inzichtelijk maken en zo een meeting weer extra energie geven.”

“Zo brengt hij ideeën verder naar een aanpak, professioneel, prettig en humorvol.”

‘Communicatief erg goed binnen alle geledingen van een organisatie. Een zeer prettig persoon om mee samen te werken”.